Ноле: “Разкарайте лайнсмените от корта, има технологии”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Месец след отстраняването си от US Open, водачът в световната ранглиста Новак Джокович призова лайнсмените на корта да бъдат заменени с машини.

Миналия месец Ноле беше дисквалифициран по време на осминафиналния сблъсък на Откритото първенство на Съединените Щати срещу Пабло Кареньо Буста, след като неволно изстреля топка в тялото на една от страничните съдийки на линиите.

“С цялото ми уважение към традициите и културата на спорта, не виждам смисъл от присъствието на толкова хора на корта във всеки един турнир по света,” обяви сърбинът. “Особено в тази високотехнологична епоха, в която живеем.

“Технологията е толкова напреднала в момента, така че не виждам причина да продължаваме да държим съдии по крайните линии на корта. Ясно ми е, че всичко струва пари, така че поставяме въпросителна, но скоро няма да има нужда да държим лайнсмените на игрището.”

Вчера Джокович се класира за 1/8-финалите на “Ролан Гарос” за единадесета поредна година, след като преодоля с лекота Даниел Галан от Колумбия в три сета, губейки само пет гейма по време на цялата среща.