Нотингам Форест е близо до привличането на дуо от Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дийн Хендерсън и Антъни Еланга ще напуснат "Олд Трафорд"

Ръководството на Нотингам Форест иска да ускори процеса по привличането на дуото от Манчестър Юнайтед Антъни Еланга и Дийн Хендерсън. Форест ще вземат Хендерсън под наем, а Еланга ще бъде откупен, тъй като той не влиза в бъдещите планове на Ерик тен Хаг.

Форест вече успяха да договорят Еланга. Това се случи в петък, когато двете страни си стиснаха ръцете за трансферна сума около 15 милиона евро. Тази цена може би изглежда разумна в момента, но предвид огромния потенциал на Еланга, по скоро трябва да смятаме, че победители от сделката са Форест.

Шведът бе основен играч в тима на “червените дяволи” под ръководството на Ралф Рангник, но след неговото напускане той загуби мястото си. Еланга се откроява от останалите атакуващи футболисти на Ман Юнайтед със завидната си физическа си, мощния си удар и своята скорост.

За качествата на Хендерсън могат да бъдат изказани много суперлативи. През последните няколко сезона той бива отдаван под наем в отбори от втората половина на таблицата, въпреки което обаче той прави добро впечатление на наблюдаващите го. Нотингам вече изпрати официална оферта и за него и се очаква Манчестър Юнайтед да даде своя отговор до няколко дни.

Най-вероятно двамата играчи ще бъдат официално представени през следващата седмица.