Нотингам срази Саутхямптън в оспорван двубой със седем гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Светците" допуснаха нова тежка загуба

Нотингам Форест уби и последната надежда, която феновете на Саутхямптън таяха за спасение. “Червените” се наложиха с 4:3 у дома и вече не са в зоната на изпадащите.

Нотингам поведе в резултата в 18-ата минута след гол на Тайво Авонии. Той се оказа на точното място при мълниеносна атака, която домакините организираха.

Само 3 минути по-късно Авонии отбеляза втория си гол в мача. Той показа чудесна индивидуална класа и блестящ завършващ удар, с които задълбочи агонията на Саутхямптън.

В 25-ата минута Карлос Алкарас върна надеждите на “светците”. Голът дойде след ужасна грешка на Морган Гибс-Уайт в средата на терена.

Младокът обаче успя да се реваншира на своя отбор само минутка преди края на първата част. Той се разписа от дузпа, която бе отсъдена от Майкъл Оливър за нарушение на Мейтланд-Найлс срещу Бренан Джонсън.

В 50-ата минута обаче Саутхямптън намали изоставането си отново. Точен бе Лянко, който се възползва от чудесен пас на Джеймс Уард-Праус от ъглов удар.

Данило обаче охлади надеждите на “светците” в 73-ата минута, когато бе изведен по елегантен начин на стрелкова позиция от Гибс-Уайт.

Нотингам отбеляза и още един гол до края на мача, но той бе отменен заради засада. Саутхямптън се възползва от този късмет и се втурна в нападение, което им донесе още едно попадение. То бе дело на капитана Уорд-Праус от дузпа в шестата минута на добавеното време, отсъдена за нарушение срещу Ромео Лавия. До изравнителен гол обаче така и не се стигна.

След поражението Саутхямпът продължава да заема последната позиция с актив от едва 24 точки.