Нов финал, нова Суперкупа за Байерн – баварците надвиха Дортмунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен добави пореден трофей във витрината си през тази година, след като спечели Суперкупата на Германия с 3:2 срещу Борусия Дортмунд. Баварците взеха реванш за поражението с 0:2 от този съперник във финала на Суперкупата през миналата година.

Попаденията за Байерн в днешния мач реализираха Корентен Толисо, Томас Мюлер и Джошуа Кимих. За Борусия пък се разписаха Жулиан Бранд и Ерлинг Холанд. Това бе пети трофей за Байерн през 2020-та година, след като преди това тимът триумфира в Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионска лига и Суперкупата на Европа.

Наставникът на баварците Ханзи Флик заложи на всичко най-добро, което показваше намерението на отбора да спечели трофея. Байерн започна мача много силно и в 18-ата минута Корентен Толисо откри резултата.

В средата на второто полувреме Томас Мюлер се възползва от подаване на Алфонсо Дейвис и удвои аванса на баварците – 2:0.

Борусия Дортмунд взе инициативата след попадението на Мюлер и организира няколко добри атаки. При една от тях, в 39-ата минута, Жулиан Бранд намали резултата, възползвайки се от асистенция на Ерлинг Холанд. Така на почивката Байерн се прибра само с един гол аванс.

Десет минути след подновяването на играта Ерлинг Холанд се разписа за 2:2. Норвежкият национал отбеляза третото си попадение за Борусия от началото на сезона. В следващите минути играта бе равностойна и головите положения не бяха много.

В 82-рата минута Джошуа Кимих отне топката в средата на терена, след което комбинира с Левандовски, а полякът му върна, за да може с известна доза късмет Кимих да вкара във вратата на Марвин Хитц победния гол за 3:2.