Нов инфарктен успех за ЦСКА в края, “армейците” оглавиха efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА записа минимален успех с 1:0 срещу Славия в столичното дерби от четвъртия кръг на efbet Лига на стадион “Българска армия”. Победата за “червените” дойде в края на мача с автогол на Венцислав Бенгюзов. Цяло второ полувреме ЦСКА бе с човек по-малко на терена, след като Санкаре бе изгонен в края на първата част. Все пак възпитаниците на Стамен Белчев показаха характер и се пребориха за победата.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата и удари към двете врати липсваха. . Емил Стоев и Али Соу пробваха да затруднят двамата вратари в средата на първото полувреме, а в 39-ата минута удар с глава на Валентин Антов бе спасен от стража на гостите Антонио Стергиакис.

В 44-ата минута халфът на домакините Юнус Санкаре влезе остро в краката на Димитър Стоянов и бе изгонен от главния съдия Петър Костадинов. Санкаре получи втори жълт картон от рефера, след като две минути по-рано си бе изкарал първи картон.

В началото на второто полувреме Емил Стоев изпълни пряк свободен удар по добър начин, но Густаво Бусато се намеси решаващо. След този момент обаче положенията пред двете врати бяха много малко и преобладаваха нарушенията в центъра на терена.

В продължението на мача “червените” имаха спортен шанс и стигнаха до победата. Жул Кейта пусна страхотен пас към Брадли Мазику, който направи подаване в наказателното поле и Венцислав Бенгюзов прати топката в собствената си врата – 1:0.

По този начин ЦСКА спечели двубоя с минималното 1:0 и се изкачи на върха в efbet Лига с актив от 10 точки. Славия пък остана на предпоследната 13-а позиция с актив от само една точка.