Нов план за завършване на Шампионска лига и Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Появи се нов план за завършване на европейските клубни турнири през този сезон. Според английското издание “Mirror”, централата на УЕФА работи върху вариант да завърши Шампионска лига и Лига Европа в рамките на 3 седмици през август.

Пандемията от коронавирус не стихва и продължава да подлага на сериозно съмнение както завършването на футболните първенства в Европа, така и на най-силните европейски клубни турнири на Стария континент – Шампионска лига и Лига Европа. Към днешната дата двата турнира са преустановени за неопределен период от време.

От УЕФА не спират да обсъждат идеи за завършването на европейските клубни турнири. Вариантът, който се обмисля в последните дни, е отлагането на тези състезания до месец август, за да може първо да завършат европейските първенства. След това в рамките на 3-седмичен период, се смята, че могат да бъдат изиграни и оставащите мачове от двата турнира – 1/8-финали реванши,1/4-финали, 1/2-финали и финал.

Ако този план за завършване на европейските клубни турнири бъде одобрен, то щеима доста сериозно сгъстяване в календара за следващия футболен сезон, който по програма ще завърши с Евро 2020, което бе отложено това лято.

За последно мачове от Шампионсла лига се играха на 11 март, когато Атлетико победи Ливърпул с 3:2 на ‘Анфийлд’, а ПСЖ надви Борусия Дортмунд с 2:0 на “Парк де Пренс”.