google новини лого Последвай ни
Добави коментар
TeamViewer обяви, че напуска "Олд Трафорд"

Генералният спонсор на английския Манчестър Юнайтед – TeamViewer, изненадващо съобщи, че няма да подновява договора си с Червените дяволи след неговото изтичане през лятото на 2026 година.

“Международната разпознаваемост на нашата марка се увеличи много ясно след започнатото партньорство с Манчестър Юнайтед, но въпреки това компанията ни реши да преразгледа дългосрочната си маркетингова стратегия в светлината на настоящата макроикономическа среда”, се казва в официалното обявление на германската компания.

Новината изненада сериозно ръководството на клуба от “Олд Трафорд”, тъй като сделката между двете страни, която е на стойност 47 милиона паунда на сезон, бе подписана само преди година и половина.

TeamViewer замени Chevrolet на фланелките на Червените дяволи в началото на миналия сезон, но от тогава компанията загуби около 80% от стойността на акциите си.

Цената на сделката с Ман Юнайтед бе поставена под сериозна въпросителна, особено на германската фондова борса, като експерти коментират, че именно тя, както и усложнената ситуация в Украйна, са сред причините за спада на стойността на компанията.

Вижте още Ман Юнайтед новини