Нова версия в сагата Магуайър: Албански мутри наранили сестрата му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър вече си е в Англия. Според местното издание „Мирър“, футболистът се е прибрал с частен самолет през вчерашния ден, макар че нямало никакви индикации, английският национал се е завърнал в имението си в Шефийлд, където по принцип живее.

За утре е насрочено следващото изслушване по делото, но Магуайър ще бъде представляван от своя адвокат. Според британския вестник, дори и да бъде признат за виновен и осъден, централния защитник може да плаща ежедневна сума, с която да избегне затвора. Подобна мярка е въведена в Гърция и цели облекчаване на натоварването в местните затвори. Хари е пледирал невинен по всички отвинтения, които са му повдигнати.

Междувременно таблоидът „Сън“ публикува нова версия на събитията, който са довели до петъчното спречкване. До сега се твърдеше, че друга група англичани са провокирали футболиста и неговите приятели, което е довело до свадата. Според „Сън“ обаче, става въпрос за група от албанци. Единият от който, започнал да сваля сестрата на Магуайър – Дейзи. След като тя е отклонила предложението му, албанците са я намушкали в ръката с остра метална сламка. Очевидци разказват, че тя дори е изгубила съзнание, виждайки бликналата кръв и това е причината за по-нататъшния конфликт. В последствие, Магуайър е влязъл в спор и с появилите се на мястото месни полицаи и това е причината да бъде задържан в ареста. Според вестника, най-вероятно футболистът ще се размине само с условна присъда.