Новак Джокович се класира на 1/4-финалите на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбинът победи Милош Раонич с 3:1 сета

Световният номер 1 Новак Джокович се класира на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия след победа с 3:1 сета (7:6, 4:6, 6:1, 6:4) срещу канадеца Милош Раонич. В спор за място на полуфиналите, Ноле ще се изправи срещу Александър Зверев, който надигра Душан Лайович по категоричен начин с 3:0 сета.

В мача между Джокович и Раонич нямаше нито един пробив в първия сет и се стигна до тайбрек, в който сърбинът спечели с 7:4 точки, след като неговият съперник на два пъти загуби подаванията си. Във втория сет Раонич направи пробив в петия гейм и поведе с 3:2. Той продължи да бъде много силен на собствен сервис и Джокович отново не успя да го пробие, като по този начин канадецът записа успех с 6:4 във втората част.

Третият сет беше изцяло за Новак Джокович. Световният номер 1 направи пробив в гейм номер 4 и поведе с 3:1, след което спечели подаването си и направи още един пробив, за да поведе с 5:1 Джокович даде само една точка на съперника си в следващия гейм и затвори сета с 6:1.

В десетия гейм на четвъртия сет Джокович стигна до два мач бола след непредизвикана грешка на Раонич. Канадецът изпрати в аут топката при втория сервис на Ноле в следващата точка, с което загуби мача и напусна Australian Open.

Това беше победа номер 300 за Джокович в турнирите от Големия шлем, което е впечатляващо постижение. Сърбинът записа и 12-та победа в 12-ия си мач срещу Милош Раонич.