Новак Джокович зарадва феновете с решението си за US Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще вземе участие на Откритото първенство на Съединените щати, като турнирът започва на 31 август в Ню Йорк. Самият Джокович потвърди новината, като до последно се колебаеше дали да пътува за САЩ.

“Щастлив съм да потвърдя, че ще участвам на Western & Southern Open и US Open през тази година. Това не беше лесно решение предвид обстоятелствата и предизвикателствата от много страни. Но перспективата да се състезавам отново ме вълнува наистина. До скоро, Ню Йорк”, написа сърбинът в своя профил във Фейсбук.

Заради пандемията от коронавирус и строгите мерки за сигурност, наложени от организаторите на турнира от Големия шлем, много от топ тенисистите отказаха да пътуват за Ню Йорк. Джокович също имаше колебания дали да участва, а през юни 33-годишният сърбин и съпругата му Йелена обявиха, че са се заразили с Covid-19 след турнира “Адрия тур”, организиран от Ноле.

Новак е един от най-успешните играчи на Откритото първенство на САЩ, след като е 3-кратен победител в турнира. За последно той спечели титлата през 2018 година. Ноле има и четири загубени финала в Ню Йорк.

Джокович ще бъде единственият от Голямото трио, който ще вземе участие на турнира след отказа на Рафаел Надал и обявилият предсрочно край на сезона Роджър Федерер.