Новата звезда на Лудогорец е възхитен от клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес шампионът на България представи звездното си ново попъление – нападателя Ихиньо Марин, който идва от испанския Нумансия. Марин е бил желан от “зелените” още през зимата, но шампионите не са успели да го привлекат тогава. Сега испанецът бе привлечен в Разгард като свободен агент, след като Нумансия изпадна от “Сегунда Дивисион”.

През миналия сезон нападателят има 38 мача и 10 гола за Нумансия, като той е носил още екипите на други два отбора в Испания  – Мурсия и Валядолид. Ихиньо Марин направи първо изявление като играч на Лудогорец и изглежда възхитен от клуба. Той е подписал договор за 3 сезона с клуба, а разградчани му пожелаха много успешни мигове.

“Пристигам в Разград с всички амбиции, които може да има един футболист. Искам да помогна с много голове на тима да реализира високите си цели. Всичките ми съотборници се отнесоха добре с мен от първия ден. Много ми помагат ежедневно, за да се адаптирам. Веднага си пролича, че са страхотни играчи. В момента се намираме в процес на сплотяване на колектива. Когато премине този момент, отборът също ще се подобри”, коментира Ихиньо Марин.

„Не бях тренирал седмици, но вече успявам да влизам в задачите и целите на треньора. Той е човек, който работи много всеки ден, дава ни добри насоки как да стоим и да се държим на терена. Като минат самите дни на опознаване – отборът ще бъде добре. Ще се постарая да спечеля доверието на треньора. Смятам, че моята силна част е играта ми с глава пред вратата”, добави нападателят.

„Гледал съм Лудогорец в Европа, в българското първенство не съм. Видях, че отборът записа участия в груповата фаза на Шампионска лига няколко пъти и в Лига Европа също. Допада ми стила, който практикуваха. Българският футбол се различава от испанския. Но в крайна сметка има една топка и две врати – трябва да вкараш в една от тях. Човек трябва просто да свикне с българския футбол”, каза още испанецът.