google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След три поражения в последните четири мача, "сините" се смъкнаха в класирането на Висшата лига и сега може да се задават въпроси на мениджъра Франк Лампард

След като остави трудна седмица зад себе си с победа над Уест Хем миналата събота, Челси се насочи към двубоя с Арсенал с увереност, като мнозина очакваха „сините“ да се справят с “артилеристите” и да увеличат напреженнието върху Микел Артета. Но след победата на Арсенал с 3:1 на Боксинг дей на стадион “Емиратс”, сега Франк Лампард е изправен пред все по-голям проблем, като предизвикателството за титлата на Челси е в реална опасност да приключи, преди дори да е имало шанс да започне.

Поражението от Арсенал никога не се приема добре от привържениците на Челси, но начинът на загубата срещу отбор, който бе на 15-о мястo и не бе спечелил мач от първенството от 1 ноември насам, ще бъде най-разочароващо.

Тимът на Челси е допуснал три поражения във Висшата лига в изминалите четири мача, като “сините” все още се опитват да победят клуб “Голямата шестица” през този сезон, докато гореспоменатата победа над Уест Хем остава единственият път, когато са записвали успех срещу отбор от горната половина на таблицата.

“Не може да липсват енергия и желание във Висшата лига, а ние го направихме”, каза Лампард пред  Би Би Си, след като гледаше как неговият тим игра без много желание при визитата си в Северен Лондон.

Бившият мениджър на Дарби Каунти призна по-рано през сезона, че очакванията са били повишени, но винаги се настоява, че с новия облик на отбора, съставен от скъпи попълнения, млади играчи и не много опитен треньор, не трябва Челси да се смята сред претендентите за тази титла в лигата този сезон.

Независимо от това, клуб, който успя да подпише с играчи като Тимо Вернер, Кай Хаверц, Бен Чилуел, Хаким Зиехши Тиаго Силва, докато осталите клубове в Европа имаха големи трудности заради икономическите проблеми, причинени от пандемията, не трябва Челси да е на дистанция от над шест точки зад лидерите в лигата само след 15 мача.

Сега Лампард е изправен пред домакински мачове срещу отбори във форма като Астън Вила и Манчестър Сити. Представянето на новите играчи сякаш не вдъхва увереност на мениджъра преди тези трудни двубои. Тимо Вернер не успя да вкара гол в нито един от последните си 10 мача за клуб или държава – най-дългата му серия без гол от 2016 г. насам. Неговият сънародник Кай Хаверц загуби мястото си сред титулярите и Лампард сега може да се наложи да вземе подобно решение с другото си голямо попълнение, ако формата му не се подобри.

Хаким Зиеш блестеше, но на два пъти прогресът му бе спрян от контузия, докато грешките също започнаха да се прокрадват при Тиаго Силва и Едуар Менди след силно начало за тях на “Стамфорд Бридж”.

Все пак Франк Лампард остава любимец за своите играчи, но много привърженици на “сините” ще започнат да поставят под съмнение неговите умения като треньор, ако тези лоши резултати продължат през следващите дни. Тежкото поражение от Арсенал не винаги е пагубно за треньор на Челси. Антонио Конте последва загуба с 0:3 от “Емиратс” през 2016 г. с победна серия от 13 мача, която формира основите на кампания, донесла титлата на Челси.

Франки Лампард ще се нуждае от подобна последователност сега, за да окаже натиск върху Ливърпул и всеки друг клуб, който ще се бори за титлата през следващите месеци. Ако обаче нещата се движат в обратна посока, напрежението в Лондон може да премине от Артета към Лампард и да се стигне до неочаквано уволнение на легендата на Челси.