Новият бос на Ботев със стряскащо предупреждение към родните тимове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият председател на Съвета на директорите на Ботев (Пловдив) прогнозира, че твърде скоро и други български клубове могат да последват съдбата на затъналите във финансово блато Левски и Дунав (Русе).

Според Радослав Кошински светът и бизнесът навлизат в съвсем нова икономическа обстановка, в която моделът “Бащица” е напълно обречен.

Нещо повече, новият силен човек в лагера на Жълто-черните очаква пандемия в българският футбол, породена от финансовия недоимък.

„Всеки отбор в България го грози съдбата на Левски, на Дунав и на другите български отбори, които взеха да окапват един по един, поради простия факт, че така нареченият модел „Бащица“ в българския футбол вече приключи,” заяви Кошински пред “Антена Спорт”.

“Очевидно е, че в света се задава нова икономическа криза. България няма да я подмине. Бизнесът започва да гледа все повече и по-консервативно на своите разходи.

“Разходите за българския футбол практически са невъзвръщаеми, така че очаквам това да се случи като пандемия в българския футбол.”

“Пътят оттук нататък е не да търсим новия бащица, който да вземе да налива шестцифрени суми безусловно, безкрайно и срещу тях да не получава нищо.

“Българските клубове трябва да започнат да разсъждават като едни търговски дружества, да започнат футбола да го виждат като един продукт и да започнат да търсят всички начини за формиране на собствени приходи, както го правят отборите в добрите първенства.”