Новият нападател на ЦСКА се развихри на турнира Голд Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Матиас Фаетон вкара два гола в мача на родината си срещу Куба

По всичко изглежда, че българското първенство efbet Лига ще има нова звезда. ЦСКА направи сериозен трансфер, привличайки нападателя Матиас Фаетон от френския Гренобъл. Футболистът демонстрира страхотните си качества на турнира Голд Къп, след като се разписа на два пъти в мача срещу Куба за успеха на своята родина Гваделупа с 4:1. След тази категорична победа Фаетон и компания се намират на първото място в група D на състезанието.

Първото попадение на Фаетон падна в 13-ата минута. Стийв Солве сви топката от десния фланг за новия таран на ЦСКА, който овладя и с изстрел от средна дистанция залепи топката в горния ляв ъгъл на вратата на съперника, за да даде аванс на Гваделупа.

Новата звезда на ЦСКА реализира и третия гол за своята страна в 43-ата минута, когато получи отлично подаване от Тиери Амброс и с шут от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря. Така на практика Фаетон още преди почивката реши мача в полза на своята родина Гваделупа. Последният мач на страната от груповата фаза на Голд Къп е на 5 юли, когато отборът се изправя срещу Гватемала.

Както е известно, ЦСКА привлече и еквадорския нападател Майкъл Естрада, така че конкуренцията за върха на атаката ще бъде много сериозна.