Реал Мадрид е готов да направи оферта за Арда Гюлер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" скоро ще представи предложение на Фенербахче за подписа на младата звезда

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, Фенербахче ще трябва да вземе трудно решение за трансфера на Арда Гюлер през летния трансферен прозорец. Барселона и Реал Мадрид имат желание да подпишат с 18-годишната звезда на турския гранд. И “лос меренгес’ са готови да включат клауза за бъдеща продажба на стойност 20 процента, за да победят каталунците за неговия подпис.

Арда Гюлер се утвърди като един от най-добрите млади играчи в света, откакто проби в първия отбор на Фенербахче. Турската сензация не спира да прогресира след дебюта си като 16-годишен. А сезон 2022/23 беше неговата пробивна кампания в мъжкия футбол. 18-годишният играч допринесе за 13 гола в 35 мача във всички турнири през изминалия сезон. Гюлер намери мрежата шест пъти, като същевременно се отличи със седем асистенции. И прогресът на младежа не остана незабелязан, като няколко клуба от висок профил насочиха поглед към него. Испанските грандове Барселона и Реал Мадрид са водещите кандидати за подписа му.

Последните информации разкриха, че Барселона е засилила интереса към Арда Гюлер, като Деко пътува до Турция, за да договори трансфера. Каталунският гранд иска да привлече Гюлер през летния трансферен прозорец на 2024 г. вместо тази година. Това може да направи предложението привлекателно за Фенербахче.

Междувременно известният италиански журналист Фабрицио Романо заяви, че Гюлер дава приоритет на преместването в Ла Лига, когато напусне Фенербахче. А последните информации твърдяха, че той мечтае да се присъедини към Реал Мадрид, което може да остави Барселона с пръст в уста. Реал Мадрид е готов да плати освобождаващата клауза на футболиста на две вноски, като в същото време гарантират и 20% на Фенербахче при бъдещ трансфер на футболиста.