google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Етър (Велико Търново) завършиха при резултат 2:0 в първата среща, след близо тримесечно прекъсване, от подновяването на българската efbet Лига. Резултатът бе открит от новото попълнение Доминик Малконга с глава в 76-тата минута, а автогол на Антон Огнянов сложи точка на спора в 83-тата.

Мачът е от 25-тия кръг на родното първенство. На трибуните пък присъства и министъра на спорта Красен Кралев. За разлика от почти всички европейски държави, където първенствата бяха подновени, у нас Правителството разреши присъствие на феновете по трибуните. На срещите от българската лига ще могат да присъства брои фенове, отговарящ на 30% от капацитета на дадения стадион. Всички привърженици трябва да спазват разстояние от по две седалки помежду си.

Моментът настъпи и чакането приключи! 🇧🇬Най-накрая любимото ни първенство се завръща. Сезона ще подновят тимовете на…

Gepostet von Efbet Лига am Freitag, 5. Juni 2020

Локомотив и Етър влязоха в мача от доста различни позиции. Трите точки изкачиха пловдивчани на второ място във временното подреждане, поне временно преди мача между Левски и Лудогорец, който е от 21:00 днес. Локомотив със сигурност ще завърши в първата 6-та от редовния сезон на efbet Лигата. Нещо повече, при определени обстоятелства “черно-белите” могат дори да се замесят и в битката за титлата.

Гостите са на различна вълна. Те са дълбоко в долната част на таблицата и ще трябва да се борят за оставането си в елита на България. От друга страна, кризата с коронавируса удари сериозно по великотърновчани. Клубът изпитва сериозни финансови затруднения. Междувременно Иван Иванов сложи край на кариерата си, а друг опитен бранител – Александър Дюлгеров прекрати договора си с „виолетовите“. Отборът пострада и в още един аспект: Краси Станоев е единствения български футболист с положителен тест за Covid-19 и в момента е под карантина и няма да може да участва в двубоя. Под същата предпазна мярка е и Флорент Боджадж, който бе на гости във Великобритания при болния, от коронавирус, си баща.

Пловдивчани стартираха с Мартин Луков на вратата. Пред него, като тройка централни защитници, оперираха Томашевич, Масоеро и Алмейда. Като халф-бекове действаха Бирсент Карагерен и Момчил Цветанов. Петър Витанов и Парвиз Умарбаев са в средата на терена. Атаката води Анте Аралица, подпомаган от капитана Митко Илиев и Салинас.

За Етър, под рамката на вратата застана Анатоли Господинов. Тройката в отбрана бе формирана от Купенов, Пехливанов и Скерлев. Като халф-бекове действаха Антон Огнянов и Здравко Илиев. В центъра на терена болярите заложиха на Колев, Кацаров и тийнейджъра Стелиян Добрев. В предни позиции се разчиташе на Милчо Ангелов и Тонислав Йорданов.

Домакините наложиха превес още от първите минути и в 3-тата стигнаха до първи шанс. Парвиз Умарбаев центрира на задна греда, където Лукас Масоеро се измъкна, но не успя да насочи добре топката. Четири минути по-късно Бирсент Карагерен намери Анте Аралица на границата на наказателното поле. Нападателят овладя топката и стреля, но над напречната греда.

В 12-тата минута Аралица направи нов, този път доста по-сериозен , пропуск. Умарбаев стреля, но топката се удари в тялото на футболист от Етър и с помощта на късмета достигна до Аралица. Хърватинът стреля от близка дистанция, но прати топката високо над вратата, пазена от Господинов.

Първата опасност за гостите дойде в 26-тата минута, когато първо Милчо Ангелов опита късмета си със странична ножица, но топката срещна тялото на Масоеро. Малко след това Антон Огнянов отправи мощен, но много неточен удар.

В 40-тата минута Карагерен опита да изненада Анатоли Господинов с удар от много далечно разстояние, но не успя да уцели вратата.

Край на първото полувреме! ⚽Отборите на Локомотив и Етър се оттеглят на почивката при резултат 0:0.

Gepostet von Efbet Лига am Freitag, 5. Juni 2020

Още през първите минути на втората част, Локомотив наложи сериозно превъзходство и се установи дълбоко в половината на Етър, в търсене на победен гол. Гостите пък стояха добре организирани и разчитаха повече на контра действия. В 66-тата минута Тонислав Йорданов опита много ефектен прехвърлящ удар от малък удар, но топката се отби от горната греда, след което бе изчистена от защитник на Локомотив.

В 76-тата минута пловдивчани все пак стигнаха до гол. В герой за домакините се превърна новото попълнение Доминик Малонга. Нападателят се разписа в първия си мач с „черно-бялата“ фланелка, след като засече с глава хубаво центриране на Йосип Томашевич.

В 83-тата минута „черно-белите“ сложиха край на интригата с нов гол. Карагерен проби от дясно и центрира остро по земя. Антон Огнянов опита да изчисти, но изпрати топката във собствената си мрежа.