Нурмагомедов с най-много пари сред руските спортисти за последната година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов е професионалният атлет с най-много финансови постъпления за сезона  2019-2020г. сред руските спортисти. “Орела” от Дагестан е позициониран като номер едно в класацията на списание “Форбс” за най-влиятелна руска звезда под 40-годишна възраст. За периода от април 2019-та година до същия месец на 2020-та Хабиб е генерирал печалба от 16.5 милиона долара.

Любопитно е да се спомене, че за 2019-та година дагестанецът има само един двубой, но символът на бойните спортове, в който се превърна определено даде допълнителна инерция на паричното му благосъстояние. Нурмагомедов е толкова популярен, че е задминал спортисти като хокейните звезди Александър Овечкин и Артемий Панарин, както и тенисиста Данийл Медведев.

Заработените средства от дагестанеца обаче далеч не се свързват единствено с хонорарите от битки. В тези 17 милиона влизат още парите получени от спонсорски договори с брандове като Рийбок, Тойота, енергийни напитки и други. За разлика от други големи величия в бойните спортове обаче, Нурмагомедов не участва в реклами на хазарт, алкохол и цигари, което вероятно се обяснява със силната му религиозност и имидж на човек посветен на по-консервативния живот.

31-годишният дагестанец с е декларирал доходи от близо $100 000 долара и от лекторски изяви, които е направил за последните 12 месеца.

Последната победа на Хабиб беше срещу Дъстин Порие на мегасъбитие в Абу Даби. Впоследствие той трябваше да се изправи срещу Тони Фъргюсън, но рестрикциите наложени заради глобалната пандемия му попречиха да замине за Щатите и той остана заклещен  в родината си. Нурмагомедов остава непобеден в професионалната си кариера, а името му нашумя по целия свят след доминантна победа завършила с предаване над ирландската ММА звезда Конър Макгрегър през есента на 2018-та година. Следващият опонент на шампиона в лека категория ще бъде Джъстин Гейджи, който постигна категоричен успех срещу Тони Фъргюсън, приемайки битката в последния момент, след като стана ясно, че Хабиб няма да може да излети за Съединените щати.