Добави коментар
Идиотската им демнстрация раздели отбора, който отпадна още в груповата фаза

Някои от играчите на Германия не са били съгласни да запушват устите си с ръка преди първата среща на световното първенство в Катар – срещу Япония, като тази демонстрация нажежила атмосферата в съблекалнята.

Информация, която беше публикувана в редица медиите, бе потвърдена от футболния директор на германската федерация Оливер Бирхоф.

Преди загубата от Япония с 1:2 всички титуляри поставиха ръце върху устите си в знак на протест срещу забраната на организаторите да позволят носенетео на капитанската лента One Love в подкрепа на ЛГБТ-общността.

„Според наши източници не всички играчи в националния отбор са подкрепяли знака със запушването на устите преди мача с Япония, тъй като са смятали, че това ще внесе допълнително напрежение в тима“, заяви телевизионната водеща Естер Седлачек по време на интервю с Оливер Бирхоф.

„Без съмнение можеше да се справим с тази ситуация по-добре. Дали това бе решаващо за елиминацията ни, това е друг въпрос“, отговори бившият германски национал.

„Разочарованието е огромно и ядът на хората се усеща. След като изгледах и трите мача мога да кажа, че продължаването напред бе изцяло по възможностите ни.

„Но всичко тръгна надолу още от първия мач, което ме дразни най-много. Контролирахме мача с Япония с изключение на последните 20 минути и това се оказа решаващо.

„Всички сме в една лодка. Не е въпросът кого да обвиним. Играчите дадоха всичко от себе си. Но трябва да осъзнаем, че това не бе достатъчно.“

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 8 гласували