google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Комисарят на NBA Адам Силвър сподели, че не е ясно кога ще бъде възобновен сезонът в най-престижното баскетболно първенство. Американската NBA е сред засегнатите спортни турнири от коронавируса, като САЩ е най-засегната страна с над 700 000 заболели от вируса.

“Не сме в позицията да взимаме решения и няма яснота кога ще сме способни да вземем такива”. Това заяви Адам Силвър на въпроса за възобновяването на сезона в NBA. Към момента Асоциацията остава без краен срок за взимане на решение дали сезонът ще се поднови или ще бъде анулиран.

“Всичко е възможно. Посоката, която офисът на лигата е получил от отборите ни е, че сроковете за взимане на решения са изключени. Ако съществува възможност сезонът да продължидори да изглежда различно от това, което сме правили в исторически план, то трябва възможността да се моделира”.

Адам Силвър изрази разочарованието си от прекратяването на сезона в NBA. Той заяви, че ситуацията с вируса се променя много бързо и след седмици положението може да е съвсем различно.

“Знам, че е разочароващо. Аз и всички участващи също сме разочаровани и не сме в състояние да отговорим на въпроса… Все още има огромна несигурност около вируса. Ситуацията е динамична и може да бъдем в съвсем различно положение след седмици”, добави Силвър.