Нюкасъл с интерес към един от героите на Грузия на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жорж Микаутадзе е водещият голмайстор на Европейското преди старта на 1/8-финалите

Според информация на медията Football Insider, отборът на Нюкасъл Юнайтед се интересува от привличането на грузинския национал Жорж Микаутадзе, като неговият отбор Метц е готов да спечели от трансфер това лято. Съобщава се, че ще са необходими 25 милиона евро на “свраките”, за да вземат грузинския нападател, който е една от звездите на Евро 2024.

Жорж Микаутадзе блесна на Евро 2024, като вкара три гола в толкова мачове и направи една асистенция по време на двубоите в груповата фаза. Микаутадзе вкара дузпа срещу Португалия, за да даде комфортна преднина на Грузия по пътя към победата над “мореплавателите” и класирането за елиминациите в първото участие на неговата нация на Европейско. Само на 23 години, бъдещето е пред нападателя и той може да заиграе във Висшата лига.

Жорж Микаутадзе стана известен на трансферния пазар и сега Нюкасъл Юнайтед преследва неговия подпис. Свраките търсят нов нападател на мястото на Калъм Уилсън, който се очаква да напусне “Сейнт Джеймсис Парк” през лятото. Грузинецът направи достатъчно приличен сезон с 14 гола за тима на Метц, въпреки че не успя да предотврати изпадането на тима от Лига 1.

Метц привлече футболиста под наем от Аякс с опция за закупуване на стойност около 13 милиона евро. Сега те са се възползвали от тази опция и искат 25 милиона евро, за да го продадат на друг тим.