Нюкасъл влиза в преговори за Коутиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Хора от ръководството на Нюкасъл Юнайтед са влезли в преговори с представители на Фелипе Коутиньо за да се разбере, каква е нагласата на малкия „магьосник“ за евентуален трансфер на „Сейнт Джеймсис Парк“, съобщават британски вестници. „Свраките“ очакват огромни финансови потоци от новите арабски собственици, който ще позволят на отбора значително да подобри нивото си и да се опита да привлече много по-класни футболисти.

От Барселона също имат желание да продадат бразилския си плеймейкър и да си върнат поне част от инвестираните в него стотици милиони евро. Коутиньо изкара сезона под наем в немския колос Байерн (Мюнхен), но „червените“ нямат желание да активират клаузата му за откупуване и да го задържат на „Алианц Арена“. Така след края на сезона Коутиньо ще трябва да се завърне в Испания. Бразилецът се слави с чудесна репутация във английската Висша лига и доста отбори с охота биха го привлекли, но високата ми цена си остава голяма пречка.

Френската медия „France Fооtball” пък съобщава, че представители на „джордитата“ са се свързали и със ръководни фактори в Барселона, в опит за сближаване на позициите. Агентът на бразилеца Киа Джорабчиян, не крие, че клиентът му доста харесва английското първенство и предпочита да продължи кариерата си в него. Очаква се, Барселона да поиска 80 или 100 милиона евро за правата на Коутиньо.