Нюкасъл влиза в трансферната борба за сенегалски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" ще се опитат да подпишат с Аруна Санганте от Льо Авър

Според информация на медията Football Insider, представителят на Висшата лига Нюкасъл Юнайтед се стреми да подсили защитата си през зимния трансферен прозорец. „Свраките“ се прицелиха в 21-годишния сенегалски бранител Аруна Санганте от състава на Льо Авър. Интерес към талантливия защитник имат още Челси и Манчестър Юнайтед.

21-годишният футболист се изкачи в редиците на Льо Авър и в момента е капитан на техния клуб. Той проби в първия отбор още през лятото на 2021 г. и оттогава става все по-силен. Въпреки че е само на 21 години, той вече има 81 мача за отбора от френската Лига 1. През настоящия сезон той записа десет мача за Льо Аъвр и им помогна да запазят суха мрежа в пет двубоя. Със Санганте в своите титулярни 11, те успяха да запазят сухи мрежи срещу някои от големите тимове в Лига 1.

Впечатляващото представяне на Санганте привлече сериозно внимание и собственикът на Льо Авър смята да спечели пари от 21-годишния футболист тази зима. Френският клуб иска да получи около 20 милиона евро за своята звезда.

Нюкасъл току-що влезе в надпреварата за подписа на футболиста. “Свраките” имат отчаяна нужда от нов централен защитник. Криза с контузии опустоши първия им отбор през последните седмици и те искат да се уверят, че имат достатъчно дълбочина за втората половина от сезона.