Обединеното кралство даде зелена светлина на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ръководството на Премиър Лийг решава дали да има мачове този уикенд след кончината на кралица Елизабет II

Британското правителство каза на Висшата лига и другите спортове, че спортният събития този уикенд може да се проведат, но остави окончателното решение на тях.

Въпреки това не е ясно каква ще бъде позицията на Премиър Лийг, като клубовете от Висшата лига се срещат по обяд, за да вземат решение.

В изявлението се казва: „Няма задължение за отмяна или отлагане на събития и спортни мероприятия или затваряне на места за забавление по време на периода на национален траур. Това е по преценка на отделните организации. В знак на уважение организациите може да пожелаят да обмислят отмяна или отлагане на събития или затваряне на места в деня на погребението. Те не са задължени да го правят и това е изцяло по преценка на отделните организации.”

„В знак на уважение и в съответствие с тона на националния траур, организаторите може да пожелаят да проведат период на мълчание и/или да пуснат националния химн в началото на събитието, а играчите може да носят черни ленти на ръката”, се пише още в изявлението на Британското правителство.

Ирландската футболна асоциация обяви, че всички футболни срещи в Северна Ирландия, планирани за този уикенд, няма да се състоят.