Обирджиите на дома на Ди Мария задигнали бижута за 500 000 евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съпругата и децата на играча не са били взети за заложници, както гласяха първоначалните информации

Нападателите, които проникнаха с взлом в къщата на звездата на Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария са задигнали бижута на стойност половин милион евро, разкрива L’Equipe.

Изданието допълва, че по време на бруталния обир членовете на семейството на Ди Мария са били на втория етаж на къщата и не са осъзнали какво се случва докато не са получили предупреждение от полицията.

Властите в Париж съобщават, че семейството на аржентинския футболист се чувства добре и за щастие не са разбрали за обира, докато нападателите не са напуснали дома им.

Тази сутрин редица френски медии разпространиха информации, според които съпругата и децата на играча са били взети за заложници.

Безкрупулните крадци са разбили сейф, намиращ се в къщата и са задигнали часовници и бижута на стойност 500 хиляди евро ($597 000). Полицията вече е започнала разследване, за да изясни фактите възможно най-бързо.

Наставникът на френския шампион Пари Сен Жермен – Маурисио Почетино, замени Ди Мария четвърт час след началото на второто полувреме на двубоя от 29-ия кръг на Лига 1 с Нант, след като лично спортният директор на парижани Леонардо слезе на терена, за да уведоми треньора за обира с взлом в къщата на аржентинеца.

След снощната загуба стана ясно, че е атакуван и дома на родителите на друг играч на ПСЖ – Маркиньос.