Ужасяващо – смениха звезда на ПСЖ заради брутален обир в дома му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съпругата и децата на Анхел Ди Мария са били взети за заложници

Наставникът на френския шампион Пари Сен Жермен – Маурисио Почетино, замени аржентинската си звезда Анхел Ди Мария четвърт час след началото на второто полувреме на двубоя от 29-ия кръг на Лига 1 с Нант.

Причината обаче не беше футболна…

Секунди преди това спортният директор на парижани Леонардо слезе на терена, за да уведоми треньора за брутален обир с взлом в къщата на Ди Мария, по време на който съпругата и децата му са били взети за заложници.

Почетино успя да запази самообладание и извади сънародника си от игра. След това заедно с Леонардо придружиха Ди Мария до съблекалнята.

Няколко минути по-късно наставникът на ПСЖ се върна сам край страничната линия и продължи да дава указания на отбора си, който допусна шокираща домакинска загуба с 1:2.

Това не е пъвият обир на дом на Ди Мария. Неговата къща беше атакувана и по време на престоя му в Манчестър Юнайтед.

След безкрупулната кражба в английския северозапад, аржентинецът премахна всичките свои профили от социалните мрежи и изтри всички снимки на дома им. Обирът нанесе сериозен удар върху психиката на семейство Ди Мария, което тогава предпочете да се изнесе в хотел.

Ужасът на ПСЖ продължи и след двубоя с Нант, когато стана ясно, че родителите на друг играч на свръхбогатия френски клуб – Маркиньос, са станали жертва на обир.

Самият Почетино призна за случилото се след края на мача:

„Има ситуации, които сте наясно, преминават отвъд футбола,” коментира той.