google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Петко Петков ще продължи да води закотвилия се на дъното Етър, стана ясно днес след проведен разговор между наставника и новия Управителен съвет на Болярите.

Петков напусна отбора преди мача от третия кръг с Монтана, обвинявайки ръководството на шампиона от 1991 година в непрофесионални действия.

Дни след като си тръгна от “Ивайло” пък специалистът обяви, че няма как да се върне, а и никой от новата управа не го бил търсил, за да разговарят по темата.

Е, днес очевидно двете страни са намерили допирни точки и са си стиснали ръцете.

“Петко Петков остава старши треньор на Виолетовите, коментира след срещата председателят на Управителния съвет на Етър Деян Куздов. “Постигнали сме договорка, ще му предоставим условията, от които има нужда, за да покаже целия си потенциал.

“Ще осигурим футболистите, от които се нуждае, започваме разговори с тях. Общата ни цел е да запазим мястото на Етър в елита.

Петков също направи свой коментар след срещата.

“След обстоен разговор с новия УС взех решение да продължа работата си в Етър,” заяви той. “Основната причина е, че видях едни амбициозни хора, които наистина искат да променят нещата в клуба.

“Започнали са активно да изплащат задълженията към играчите, убедиха ме, че клубът ще бъде стабилен финансово, което ще даде възможност да направим и необходимата селекция във всички линии, за да може Етър да изглежда много по-добре.

“Важното за мен е отборът да изглежда по различен начин. Аз не съм страхлив човек и съм сигурен, че с общи усилия ще успеем да поставим Етър на мястото, което заслужава.

“Селекцията бе основната причина, поради която дадох таймаут спрямо новото ръководство, сега предстоят отново преговори с футболиста, заради който бе реакцията ми преди десет дни. Отборът има нужда и от още няколко добри футболисти, които да вдигнат нивото.

“Когато е спокойна обстановката и има работещи хора в клуба, това влияе положително върху настроението на футболистите и показаното на терена е на по-високо ниво. Още срещу Лудогорец се видя, че те са усетили промяната в клуба и това дава им увереност.

“Отборът се бори мъжки и въпреки някои отсъждания на рефера, особено преди първия гол, Етър бе много близо до това да спечели точка. Сигурен съм, че ако нещата в клуба се стабилизират, имаме сили и достатъчно много мачове, за да може Етър да се измъкне от тази ситуация.

“Вярвам, че периодът на безвремие за нашия клуб е приключил и съм убеден, че след стабилизирането на нещата, Етър ще запази мястото си в елита.”

Утре Петков подновява тренировъчния процес с футболистите, а за 4 септември (петък) от 17:30 ч. е насрочена контрола с Янтра в Габрово.