Петков: “Отиваме в Пловдив за точки”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Етър все още няма победа в първенството

Последният в класирането на Първа лига Етър осъзнава важността на двубоя с Ботев (Пловдив) и въпреки сериозните проблеми ще търси спечелването на точки при гостуването в Града под тепетата.

Преди паузата за мачовете на националните отбори Болярите стигнаха до първата си точка в първенството, завършвайки наравно – 2:2, с ЦСКА София, като ремито дойде след 7 поредни загуби. Виолетовите са и с най-слабата защита в Първа лига – 22 инкасирани попадения.

Старши треньорът Петко Петков ще сглобява състава си без наказания Яни Пехливанов, както и контузените Никола Колев, Иван Петков, Иван Михайлов и аржентинецът Николас Фемиа.

„Имаме своите проблеми, но сякаш свикнахме с тях” коментира Петков. “Съперникът разполага с качествени футболисти, а и само преди кръг победи у дома Левски.

“Играе по-успешно на свой терен, но ние не сме се предали и ще се опитаме да ги изненадаме. Отиваме за точки с нужния респект към съперника. Имаме нужда от актив и ще се борим за него.”

Етър играе традиционно трудно в Пловдив. За последен път Болярите надиграха Канарчетата на техен терен на ниво Първа лига в шампионския си сезон – на 22 август 1990 година Етър печели с 1:0 с ранен гол на Георги Попиванов.