Обрат – Ради Цонев се връща в Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Халфът на Лече Радослав Цонев ще се завърне в редиците на Левски, съобщи сайтът на феновете на италианския клуб sololecce.it.

Тифозете на тима вече се сбогуваха с българския халф, който имаше контракт с бившия отбор на Валери Божинов до следващото лято, но очевдино няма да го изпълни.

„Чао, чао, Радо“, написаха в sololecce.it. „Завръщане в миналото за халфа – отива обратно в Левски, откъдето дойде. Всичко по преминаването ще бъде уточнено до няколко часа и ще бъде официално обявено“.

CIAO CIAO “RADO”: TSONEV, RITORNO AL PASSATO. VA AL LEVSKI SOFIA A TITOLO DEFINITIVO

Смяташе се, че Цонев ще играе ключова роля в Лече през следващия сезон, но очевидно след проведения тренировъчен лагер новият треньор Еуженио Корини е преценил, че няма да разчита на него

С екипа на Жълто-червените Ради Цонев записа 51 мача и 6 гола в Серия Ц и Серия Б. Той подписа с тима от “Стадио Виа дел Маре”  през август 2016 година, а през този период игра под наем в Монополи и Витербезе.

Все още не е ясно дали Цонев ще се върне на Герена като свободен агент или ще играе като преотстъпен. Втората опция е приемлива за Левски, тъй като в този случай Лече би покривал част от месечната му заплата.