Обратът е факт: Лудогорец разгроми Балкани и е напред в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" ще срещнат Олимпия Любляна във втория квалификационен кръг

Лудогорец записа категорична победа с 4:0 над Балкани в среща реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига. Така “орлите” наваксаха два гола пасив от първия мач в Косово и продължават в следващата фаза на турнира. За първи път Лудогорец отстранява съперник в турнира, след като е губил първия двубой с два гола разлика.

Два гола за успеха на “орлите” вкара Бернард Текпетей през първата част, а след почивката и Кайо Видал отбелязаха. При три от попаденията на Лудогорец, играчите на Балкани допуснаха сериозни неточности и помогнаха на българския тим да реализира.

Мачът започна по възможно най-добрия начин за Лудогорец. В 4-ата минута Аслак Фон Витри центрира в пеналта, като защитник на гостите не успя да избие и я прати в краката на Текпетей, който с глава се разписа за 1:0.

Малко по-късно можеше да вкара втори гол, след като се озова сам срещу вратря на гостите, но ударът на нападателя на “орлите” бе спасен от Количи.

В края на първото полувреме българският шампион удвои аванса си. Бернард Текпетей получи топката леко встрани от вратата и с удар по земя я прокара между краката на вратаря – 2:0.

В 49-ата минута Лудогорец вкара трети гол и направи пълен обрат в общия резултат. Играч на Балкани допусна грешка и топката попадна в Тисера. Той си нагласи топката и с прецизен удар преодоля стража на противника – 3:0.

Лудогорец уби интригата в мача в 77-ата минута. След грешка в изнасянето на топката на Балкани, резервата Спас Делев напредна и подаде към друг играч, появил се от пейката – Кайо Видал. Офанизвният футболист с лекота се разписа за 4:0, с което оформи крайния резултат.

Така Лудогорец ще играе във втория квалификационен кръг на ШЛ. Съперник на “орлите” е словенският шампион Олимпия Любляна. Първият мач между двата тима е следващата седмица.