Ал Ахли постигна споразумение с Нюкасъл за Сен-Максимен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Една от звездите на "свраките" потегля към Саудитска Арабия

Френското крило Алан Сен-Максимен е все по-близо до преминаване в отбора от саудитската професионална лига Ал Ахли. Това се казва в доклад на RMC Sport, който твърди, че Нюкасъл и Ал Ахли са постигнали принципно споразумение за сделка на стойност 25 милиона евро плюс бонуси според представянето на играча.

26-годишният футболист, на когото се предлага доходоносна заплата от повече от 12 милиона евро годишно, за да направи този ход, сега трябва да каже дали да приема или не предложението на масата от Ал Ахли. Мениджърът на “свраките” Еди Хоу потвърди снощи, че играчът е в преговори да напусне Сейнт Джеймсис Парк това лято, след като не участва при победата с 2:1 срещу Рейнджърс във вторник в контрола.

Информациите се появиха само часове преди началото на стадион “Айброкс”, че крилото не е пътувал с отбора след интерес от страна на гиганта от саудитската професионална лига Ал Ахли. Няколко часа по-късно треньорът на Нюкасъл потвърди, че играчът води преговори за трансфер и е на път да пропусне предсезонното турне на клуба в Съединените щати.

Откакто подкрепеното от Саудитска Арабия поглъщане на Нюкасъл приключи през ноември 2021 г., свраките похарчиха над 300 милиона евро за нови попълнения, взимайки играчи като Бруно Гимараеш, Александър Исак, Антъни Гордън и наскоро Сандро Тонали.

Смята се, че Нюкасъл търси начини да подобри още повече състава с наближаването на Шампионската лига. Необходими са обаче продажби на играчи, като Еди Хоу работи с фиксиран бюджет това лято. И изглежда, че любимецът на феновете Сен-Максимен може да бъде пожертван, тъй като е един от най-високо струващите играчи на “джордитата”.