Ливърпул срази Карлсруе в първата си контрола, Жота вкара 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доминик Собослай и Алексис Мак Алистър дебютираха за "червените"

Ливърпул започна лятната си подготовка със стил, след като записа победа с 4:2 над Карслруер. Два късни гола на Диого Жота, както и попадения на Коди Гакпо и Дарвин Нунес помогнаха за успеха над германския тим. Следващият мач за тима на Юрген Клоп е срещу Гройтер Фюрт в понеделник.

Отборът на Ливърпул момента се намира в района на Шварцвалд в Германия и ще остане там до края на седмицата, преди да се върне обратно у дома. Днес тимът изигра първия от двата приятелски мача.

Новите попълнения на мърсисайдци Доминик Собослай и Алексис Мак Алистър дебютираха. Унгарският национал започна като титуляр, а аржентинецът се появи в игра след почивката.

Ливърпул започна мача в схема 4-3-3, с Александър-Арнолд дефанзивен халф, отдясно и Собослай отляво. В нападение Клоп заложи на Салах, Нунес и Луис Диас.

Още в 3-ата минута Ливърпул поведе с гол на Дарвин Нунес, като Салах записа асистенция. В 39-ата минута опитният Ларс Щиндъл изравни за Карлсруе.

Себастиан Юнг вкара втори гол за немския тим в 50-ата минута. Ливърпул се взе в ръце и в 69-ата минута резервата Коди Гакпо вкара за 2:2.

Диого Жота донесе успеха на “червените” с два късни гола. Португалският национал се разписа в добавеното време в рамките на няколко секунди.