Шампионът на Фарьорски острови шокира унгарския Ференцварош
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клаксвик сътвори голяма изненада в квалификациите на Шампионска лига

Отборът на Клаксвик победи Ференцварош с 3:0 в Будапеща в среща реванш от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Така първенецът на Фарьорски острови, който бе тотален аутсайдер в мача, продължава напред в турнира. Първата среща между двата тима във фарьорите завърши наравно 0:0.

Клаксвик вкара и трите гола в мача през първото полувреме. Ауртни Фредериксберг изпълни точно дузпа в 8-ата минута, а в 32-рата шокира зрителите на “Групама Арена” с втори гол. В добавеното време на първата част Каси вкара за 3:0 в полза на гостите.

Ференцварош така и не успя да отговори на съперника и не се разписа в общо 180 минути футбол срещу шампиона на Фарьорски острови.

Отпадането от турнира е сериозен удар за унгарския гранд, който ще продължи участието си в Лига на конференциите. През миналия сезон Ференцварош стигна поне до третия квалификационен кръг на ШЛ.

В друга среща от квалификациите на турнира днес, Астана победи Динамо Тбилиси с 2:1 като гост. Така казахстанският шампион, който направи обрат след почивката, продължава напред в ШЛ с 3:2 общ резултат.