Йошко Гвардиол преминава в Манчестър Сити до часове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
РБ Лайпциг и английския клуб се разбраха за трансфера на хърватския бранител

Английският шампин Манчестър Сити е постигнал договорка с РБ Лайпциг за трансфера на Йошко Гвардиол, информира журналистът Фабрицио Романо. Така 21-годишният централен защитник и национал на Хърватия ще премине на “Етихад Стейдиъм”.

Според Романо, Йошко Гвардиол вече е преминал и част от задължителните медицински изследвания, така че сделката ще бъде финализирана в следващите часове. Още през миналия месец хърватският национал се разбра с “гражданите” за личните си условия.

Гвардиол прекара два много сезона в Лайпциг, в които изигра 88 мача във всички турнири, вкара пет гола и спечели два пъти купата на Германия. Футболистът е юноша на Динамо Загреб и е поредното доказателство за силната школа на хърватите в последните години. Той е печелил също две титли на Хърватия, както и бронзов медал от световното първенство в Катар с националния отбор.

По неофициални данни трансферната сума е 120 милиона евро плюс бонуси, като тя ще бъде платена на 6 вноски. Защитникът ще сключи договор със Сити за 5 години плюс опция за удължаване на контракта с още една.

Гвардиол е вторият хърватин, който преминава в Ман Сити това лято. Преди него халфът Матео Ковачич бе привлечен на “Етихад”.