Обявиха Краси Балъков за един от най-великите играчи на Щутгарт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Огромно признание за бившия български национал

Един от най-добрите български футболисти в историята – Красимир Балъков, получи признание, като бе класиран на десето място в класацията за най-добри играчи на Щутгарт за всички времена. Класацията бе направена от авторитетното издание „Bild“.

“Истинска десетка – водач, генератор на идеи, майстор на свободните удари и звезда. Бала беше сърцето на магическото трио. Един от най-важните му голове бе през 2001 г., като благодарение на него Щутгарт запази мястото си в Бундеслигата в предпоследния кръг. Той остава и рекордьор по дузпи за отбора, като с магическия си ляв крак е вкарал 19 наказателни удара”, се казва в материала за Балъков.

Българинът бе класиран на най-висока позиция от магическото трио по своето време в Щутгарт, като Фреди Бобич е нареден на 21-во място, а Джоване Елбер е на 33-а позиция. Балъков се нарежда пред други много важни играчи в историята на “швабите”, сред които Какау, Сами Кедира, Бернд Фьорстер, Кевин Курани, Александър Хлеб и др.

Пред Балъков в класацията за Звонимир Солдо, Марио Гомес, Юрген Клинсман, Карлхайнц Фьорстер, Гюнтер Савицки, Херман Онлихер, Карл Алгьовер, Гуидо Бухвалд и Роберт Шлинц.

Красимир Балъков попада също в идеалния отбор на Щутгарт за всички времена.