Обявиха съдбата на родния футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Родното ни първенство няма да бъде прекратено, а ще се доиграе, но след като ситуацията с коронавируса се успокои, стана ясно от днешната среща, на която присъстваха ръководството на БФС,  представители на родните клубове, Аматьорската футболна лига, ПФЛ и притежателите на телевизионните права.

Очаква се шампионатът да се поднови или на 1-ви или на 15-ти май, като всичко зависи единствено от обстановката в България и развитието на пандемията от коронавирус.

Срещате бе уважена и от Атанас Караиванов, вицепрезидентът Емил Костадинов, Неделчо Михайлов, Венцеслав Стефанов, както и от временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

Ето и самото изявление на ръководството на БФС:

Ръководството на Българския футболен съюз организира работна среща с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол.

За тази цел БФС е разработил няколко варианта на календар до края на сезона, които бяха представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове своевременно.

Експертната работна група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА.

Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол.

Предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, БФС удължава крайния срок за лицензиране за сезон 2020/21.

Още веднъж отправяме апел към всички футболни хора за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб с цел ограничаване на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде подновен.