google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вече и официално бразилското крило Вилиан е част от отбора на Арсенал. 32-годишния футболист си тръгва като свободен агент от Челси, след като не успя да се договори за нов контракт с клуба от „Станфорд Бридж“. „Сините“ предлагаха само двугодишен договор на Вилиан. Именно това е основната причина играчът да предпочете Арсенал. „Топчиите“ и Вилиан подписаха за три сезона.

В английските медии излязоха няколко противоречиви информации за заплатата на бразилеца. Най-вероятно, играчът ще получава по 100 000 паунда твърдо на седмица, но с различните бонуси сумата може да надхвърли и 200 000.

„ Смятам, че Вилиан е футболист, който може да направи разликата за нашия тим. Следим нещата около него в последните два месеца. Желанието ни бе да привлечем атакуващ халф и крило, така че Вилиан ще ни даде нужното разнообразие в атака.“ – коментира трансфера и наставникът на „артилеристите“ Микел Артета.

Вилиан взима номер 12 в Арсенал. Бразилецът записа 47 мача за Челси през последния сезон. Общо крилото навъртя 339 срещи със „синята“ фланелка, след като бе привлечен от Анжи Махачкала срещу 30 милиона паунда през далечната 2013-та.