Официално: Челси привлече Кай Хаверц
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Челси направи пореден голям трансфер това лято, след като привлече младата звезда на немския футбол Кай Хаверц. Офанзивният футболист пристига от Байер Леверкузен за сумата от 71 млн. паунда, като от месец насам се спекулираше, че ще заиграе на “Стамфорд Бридж”. Немският национал ще подпише договор със “сините” за 5 сезона.

Кай Хаверц става седмото лятно попълнение на Франк Лампард, като се присъединява към германския съотборник Тимо Вернер, Хаким Зиеш, Бен Чилуел, Тиаго Силва, Маланг Сар и Ксавие Мбуямба.

Хаверц е прекарал цялата си кариера в Байер Леверкузен, допринасяйки с впечатляващите 36 гола и 25 асистенции само в 118 мача в Бундеслигата, откакто дебютира през октомври 2016 г. Голям успех за Челси е привличането на младока, който бе обект на интерес от някои от най-големите клубове в Европа.

Германският футболен експерт Рафаел Хонигщайн е на мнение, че Хаверц ще “доминира” в националния отбор на Германия през следващите 10 години.

“Той трябва да свърши работа и има неща, които трябва да докаже, защото току-що е навършил 21 години, но той е изключителен талант, няма абсолютно никакво съмнение в това. Той е в позиция, в която може да доминира в германския национален отбор през следващото десетилетие”, споделя Рафаел Хонигщайн.

“Ако погледнете уникалната комбинация, която той притежава от техническа способност и извеждащо подаване, но също така умее и сам да вкарва и да създава голове, мисля, че най-добрият начин да го обобщим е, че той комбинира в себе си качествата на Месут Йозил и Михаел Балак”, добавя Хонигщайн.