Официално: Челси се похвали с новия си диамант за 100 милиона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" изпревариха Арсенал в борбата за подписа на украинския техничар.

От ръководството на Челси официално анонсираха привличането на талантливото крило Михайло Мудрик от Шахтьор Донецк.

Младият футболист подписа дългосрочен договор със “сините” от Лондон за 8 години и половина и така той ще остане на “Стамфорд Бридж” до средата на 2031-ва.

22-годишният Мудрик бе считан за сигурно ново попълнение на Арсенал, но в крайна сметка босовете на Челси се оказаха по-настоятелни и извадиха исканата сума за правата на украинеца – 100 милиона евро.

„Много съм щастлив да подпиша с Челси“, бяха първите думи на Мудрик, след като завърши преминаването си в състава на “сините”.

„Това е огромен клуб, който се състезава във фантастична лига. Това бе много привлекателен проект за мен на този етап от моята кариера. Вълнувам се да се запозная с новите си съотборници и очаквам с нетърпение да работя и да се уча под ръководството на Греъм Потър и неговия екип”, каза още фланговият нападател пред официалния сайт на клуба.

„Радваме се да приветстваме Михайло в Челси. Той е изключително вълнуващ талант, който вярваме, че ще бъде страхотно допълнение към нашия отбор както сега, така и през идните години. Той ще добави допълнителна дълбочина към нашата атака и знаем, че ще получи много топло посрещане в Лондон”, заявиха собствениците на Челси – Тод Боели и Бехдад Егбали.