Официално: ЦСКА представи Мено Кох
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Солиден централен защитник подсили отбора на Бруно Акрапович

ЦСКА направи пореден зимен трансфер и привлвече холандския бранител Мено Кох, съобщиха “армейците” в официалния си сайт. Снажният централен защитник идва от елита на Белгия, където защитаваше цветовете на отбора на Еупен.

Мено Кох бе набелязан за трансфер още през лятото на 2020 година, но тогава клубът му не прие офертата на “червените”. През декември двете страни възобновиха преговорите и сега те бяха финализирани от изпълнителния директор Пламен Марков и оперативния щаб на червените.

Новото попълнение на ЦСКА премина успешно медицински прегледи в днешня ден и дори следобед ще тренира с новите си съотборници. Мено Кох е роден на 2 юли 1994 г. и е продукт на школата на нидерландския гранд ПСВ Айндховен, с който сключва дългосрочен професионален договор. С „филипсите“ Кох може да се похвали със спечелването титлата и суперкупата на страната през 2016 година, но повечето му изяви са за дублиращия тим, където бележи впечатляващите 17 попадения.

Кариерата му в Нидерландия продължава в отборите Утрехт и НАК Бреда, с които записва 61 мача и 3 попадения в Ередивизие. През 2019 година футболистът преминава в белгийския АС Еупен. За този отбор 0Кох изигра 40 мача в първа дивизия, вкарвайки 3 гола, като в някои мачове дори бе капитан на тима.