google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА София привлече полузащитника на Славия Георги Йомов, обяви клубът от “Българска армия”.

23-годишният Йомов, който е внук на легендарната “шестица” на Левски Тодор Барзов, е една от ключовите фигури в тима на Златомир Загорчич.

Той е юноша на Сините, но преминава в школата на стадион “Овча купел” през 2015 година, а още в началото на следващата година е привикан в първия тим на Славия от тогавашния руски треньор Александър Тарханов.

Йомов ще замени Кристиян Малинов, който съвсем скоро ще напусне тима, воден от Стамен Белчев.

Ето и съобщението на Червените:

Армейци,

ЦСКА привлече крилото на Славия Георги Йомов. Двата клуба финализираха и последните детайли по трансфера и във вторник офанзивният халф ще започне тренировки с новите си съотборници.

23 – годишният футболист идва на Армията след петгодишен престой при „белите“, където записа 111 мача във всички надпревари, отбелязвайки 16 гола и 20 асистенции.

През 2018г той стана носител на Купата на България, донасяйки трофея с вкарана решителна дузпа срещу Левски. Йомов веднага ще бъде на разположение на наставника Стамен Белчев, като ще бъде картотекиран и за предстоящото участие на червените в Лига Европа.

“На ЦСКА не се отказва! Веднага приех възможността да премина в най-успешния български футболен клуб. Познавам повечето от момчетата, с които съм играл в националните гарнитури на страната. Личните ми амбиции напълно се припокриват с тези на клуба, а те са да се борим за победа във всеки мач, титла и купа на България, както и отлично представяне в Лига Европа през този сезон и занапред. Ще дам всичко от себе си да се преборя максимално бързо за титулярно място в състава и да докажа на най-великата публика, че заслужавам да нося червената фланелка!”, заяви новото попълнение на армейците пред клубната медия.

Пожелаваме на Георги Йомов здраве и много победи с ЦСКА!

УСПЕХ!