ОФИЦИАЛНО: Генадий Ганев премина в ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият страж на Берое идва като свободен агент

ЦСКА 1948 обяви трансфера на вратаря Генадий Ганев. Бившият страж на Берое идва като свободен агент при “червените”.

Ето какво съобщиха от ЦСКА 1948:

“ЦСКА привлече вратаря Генадий Ганев

Вратарят Генадий Ганев е най-новото попълнение в редиците на ЦСКА.

32-годишният страж с български и украински паспорт преминава в армейския клуб със свободен трансфер, след изтичането на договора му с доскорошния му тим – Берое.

Ганев подписа контракта си с ЦСКА в клубния офис и вече се присъедини към подготвителния лагер на „червените“ в Банско преди старта на новия сезон в efbet Лига през юли.

Опитният вратар ще засили още повече конкуренцията на поста в тима, воден от старши треньора Любослав Пенев. През изминалата кампания Ганев беше твърд титуляр за Берое в първенството и турнира за Купата на България, като записа 29 мача, в които допусна 26 гола и се отличи с цели 9 двубоя, в които запази мрежата си суха.

Два от тези мачове бяха домакинските победи на старозагорци с по 1:0 над ЦСКА, като в единия от тези сблъсъци Ганев отрази дузпа, изпълнена от Галин Иванов. Силните му изяви в тези срещи и блестящите му спасявания в голяма част от другите битки на Берое в шампионата бяха достатъчни да убедят ръководството на „армейците“ да привлече стража.

Ганев стана част от „зелените“ през 2020 г., като преди това в България е носил екипите на Дунав (Русе) и Верея (Стара Загора). Вратарят е бесарабски българин и логично голяма част от кариерата му дотук е преминала в Украйна, където е защитавал цветовете на Ингулец, Звезда Кропивницки, Герпник Кривой, Стал Алчевск, Нива Виниця и Черноморец Одеса. Първите си стъпки в юношеския футбол пък прави в Зоря Луганск, преди да премине в школата на Черноморец Одеса.

До голяма степен най-силния си сезон изиграва с фланелката на Ингулец – 2017/18, когато във втория украински ешелон записва 32 мача, в които допуска едва 19 попадение и приключва шампионата с впечатляващите 20 сухи мрежи.

Всички в клуба приветстваме Ганев с добре дошъл в ЦСКА и му пожелаваме здраве, късмет и много победи с „червените“!
Успех!”.