Официално: Компани обяви края на футболната си кариера
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендата на Манчестър Сити и белгийският национален отбор Венсан Компани официално обяви края на футболната си кариера. Бившият капитан на „гражданите“ ще се фокусира върху ангажиментите си в Андерлехт, където се изявява като мениджър.

Белгийския защитник, който спечели 4 пъти Висшата лига, напусна Сити през 2019-та и изкара последната година като играещ треньор на Андерлехт. Компани се състезава за 11 сезона при „небесносините“ и бе последния трансфер на клуба, преди собственик да стане милиардера Шейх Мансур.

34-годишния централен защитник записа 89 мача за национални отбор на Белгия и бе негов капитан от 2010-та насам. Компани остава една от най-големите легенди на Манчестър Сити, след като изигра 360 мача и отбеляза 20 гола за „гражданите“. Безспорно, най-славното му попадение е невероятен късен гол срещу Лестър, който подпечата последната титла за отбора на Пеп Гуардиола.

„Искам напълно да се отдам на ролята си като старши треньор на Андерлехт. Мениджърството изисква 100 % от моето време и фокус.“ – казва Компани пред сайта на Андерлехт.

„Това е причината, поради която обявявам край кариерата си като професионален футболист.“