google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Франция забрани спортните мероприятия до септември месец, което означава, че футболните шампионати (Лига 1 и Лига 2) няма да продължат, Министър-председателят на страната Едуар Филип забрани събития дори и при закрити врати до есента. Той заяви, че спортният сезон няма да се завърне и е преустановен, след като страната е под блокада заради COVID-19.

Така Франция се присъединява към Нидерландия, Белгия и Аржентина, които сложиха край на първенствата. Появиха се новини, че решенията в Белгия и Нидерландия може да претърпят промяна, но това е малко вероятно.

Шефовете във френския футбол имаха надежди футболът да завърне от 17-и юни и сезонът да завърши 25-и юли. Това обаче няма да се случи.

„Настоящият сезон не може да продължи. Преди септември няма как да има големи събития, дори и на празни врати”, заяви министър-председателя Едуард пред медиите.

В Лига “1”, шампионът Пари Сен Жермен има 12 точки аванс пред Марсилия, като остават 10 кръга от настоящия сеон. Тулуза е в дъното на таблицата, на 17 точки от спасителната зона и 10 точки зад Амиен. Ним е 18-и и трябваше да играе плейоф за оцеляване и е с три пункта по-малко от Сент Етиен.

Във втората дивизия ‘Лига 2’, първите пет отбора са на 4 точки, като Лориен и Ланс са на първите две места в таблицата и имат шанс за автоматична промоция в елита на Франция. Предстои да бъдат взимани решения дали класиранията в дивизиите ще се считат за крайни или сезонът ще бъде анулиран.

Решениет на правителството на Франция не е ясно как ще повлияе на френските отбори в турнира Шампионскатлига, като Олимпик Лион трябва да играе реванш срещу Ювентус, докато ПСЖ продължи на 1/4-финалите, след като елиминира Борусия Дортмунд. УЕФА със сигурност ще трябва да взима тежко решение дали да позволи на отборите участие в турнира, а тогава възниква двубой къде те ще играят своите мачове, след като страната не позволява провеждане на спортни събития до септември.