ОФИЦИАЛНО: Ливърпул представи и Жота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул подписа дългосрочен контракт с португалския национал Диого Жота, който пристига от Уулвърхямптън Уондъдърс, съобщиха от “Анфийлд” преди минути.

23-годишният универсален нападател облича екипа на Червените след три сезона при Вълците – два от тях в Премиър Лийг, като в тях той записа 67 участия и реализира 16 гола.

Жота се разписа и девет пъти в 14 мача в Лига Европа през сезон 2019-2020, а в началото на месеца игра за Португалия срещу Хърватия в Лигата на нациите.

По-рано днес водещите медии на Острова разкриха, че Червените ще платят за услугите на голмайстора внушителните 41 милиона паунда.

Според публикациите сумата би могла лесно да набъбне до 45 милиона, като това зависи от представянето на шесткратния европейски клубен първенец във Висшата лига и Шампионската лига.

Ключова роля за трансфера на играча е изиграл асистент-мениджъра на Червените Пеп Лийндерс, който е бивш треньор на юношеския тим на Порто и има чудесни контакти в португалския футбол.

Всъщност мърсисайдци следят Жота от две години, обменяйки информация и с неговата агенция, която също представлява и друг играч на отбора – Фабиньо.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп пък бил впечатлен от тактическата интелигентност на Жота, погледа му върху играта и умението да е ефективен в различни зони на игрището.