Официално: Ман Юнайтед обяви привличането на Кавани и Диало
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед привлече уругвайския нападател Единсон Кавани. Преди броени минути “червените дяволи” представиха бившия футболист на Пари Сен Жермен, който преминава на “Олд Трафорд” като свободен агент.

Уругвайският голаджия се присъединява към Юнайтед с едногодишен договор с възможност за удължаване с още една година. Кавани, който спечели Златната обувка и в Лига 1, и в Серия А, вкара 341 гола на клубно ниво, откакто заигра в Европа през 2007 г., включително 35 попадения в Шампионската лига.

Нападателят спечели шест титли във Франция с Пари Сен Жермен и е техният водещ голмайстор за всички времена с 200 попадения. С тима на Уругвай, Кавани спечели Копа Америка през 2011 г. и е вкарал 50 гола в 116 мача за “урусите”.

Юнайтед стигна до споразумение и с Аталанта за трансфера на Амад Диало, който е определян като един от най-големите таланти на италианския футбол.

Той ще се присъедини към тима на Оле Гунар Солскяер през януари, като Червените дяволи ще платят за услугит ему 21 милиона евро плюс 20 милиона допълнителни бонуси.