Официално: Много спортни прояви в България бяха прекратени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новината е официална – редица състезания, надпревари и мачове в България са прекъснати заради опасност от разпространението на коронавируса. В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни събития и на закрито.

Това е разпоредено в заповед № РД-09-205/11.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта – Красен Кралев. Ако не е възможно отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика. Всички спортни събития на открито ще бъдат без публика. Провеждането на спортни мероприятия с участието на деца е тотално забранено!

В областите, които няма към момента потвърдени случаи на коронавирус COVID-19, провеждането на спортни прояви на закрито и открито  трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 зрители, като трябва да бъде осигурено минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито трябва да бъдат дезинфекцирани преди и след мероприятието.

Ако се провеждат международни спортни мероприятия с участващи лица от страни, определени като рискови, те трябва да са преминали 14-дневна изолация на територията на нашата страна.

Изпратената до всички лицензирани спортни организации и членовете им заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за вземане на мерки за спиране на разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г.  на министъра на здравеопазването.