google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският специалист наследява Гарет Саутгейт на поста

51-годишният специалист Томас Тухел официално бе назначен за новия селекционер на Англия. Той ще започне работа начело на Трите лъва от 1 януари 2025 г.

Германският мениджър става едва третият представител извън Великобритания, който за постоянно ще води тима на Англия, след Свен-Горан Ериксон и Фабио Капело. Мандатът начело на Англия в оставащите мачове на тима през 2024 г. ще изкара Лий Карсли. Той ще води отбора в двубоите срещу Гърция и Република Ирландия следващия месец.

Както е известно, Гарет Саутгейт подаде оставка през юли след поражението на англичаните от Испания на финала на Европейското първенство.

Томас Тухел за първи път ще води национален отбор, след като в кариерата си до момента бе мениджър на клубни отбори в родината си Германия, Франция и Англия. Кариерата на Тухел като треньор започва във втория отбор на Аугсбург, а след това води Майнц 05. През 2015 г. Тухел поема Борусия Дортмунд, като изкарва 2 сезона на “Сигнал Идуна Парк”.

През 2018 г. Томас Тухел е назначен за треньор на ПСЖ и работи в клуба до 2020 г. След това германедцът поема Челси, с който печели Шампионска лига през сезон 2020/21. За последно германският специалист бе треньор на Байерн Мюнхен, триумфирайки в Бундеслигата през сезон 202