google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът се завърна в родния си град - там където спечели първия медал в кариерата си

Александър Томаш беше официално обявен като нов старши треньор на последния в Първа лига Етър.

Специалистът парафира контракт с родния си клуб от Старопрестолния град, след което изведе Виолетовите за тренировка.

Роденият през 1978 година във Велико Търново Томаш започва да тренира футбол в Детско-юношеската школа на Болярите, а през 1993г. става вицешампион България с юношите-младша възраст под ръководството на бившия вратар на Етър Николай Коцев.

ОФИЦИАЛНО: Toмаш оглави Етър 1

През 2012 година e капитан на отбора и играе ключова роля за жадуваната промоция в елитния ешелон.

Асистенти на бившия бранител на ЦСКА и националния тим на България ще бъдат обичайните заподозрени – Константин Мирчев, също носил виолетовата фланелка през 90-те години на миналия век, и Тодор Кючуков, както и Калоян Чакъров.

“Всичко в живота е предизвикателство,” обяви екс-наставникът на Берое. “В началото подхождах емоционално, но с моя екип разговаряхме и преценихме, че ние сме хората, които можем в този тежък момент за Етър да помогнем.

“Длъжен съм да дам всичко от себе си, така го усетих. Защото в момента на Етър действително трябва да му се помогне.

“В момента, в който седнахме на разговор с ръководството на клуба, на десетата минута бях убеден, че имат желание да направят всичко възможно да опитат Етър да остане в Първа лига.

“Първото нещо, което попитах, е ще живуркаме или ще направим всичко възможно в тази тежка ситуация Етър да се спаси от изпадане и оцелее в елита.

“Ние не сме магьосници, но първото нещо, което трябва да направим, е да вдъхнем увереност на тези футболисти. На този етап няма как да попълним нещо, но естествено има неща, които трябва много да се подобряват и ако искаме да постигнем това, което всички желаем, трябва да има и промени.

“Аз започнах футболната си кариера в Етър и я завърших в Етър. През годините сме имали доста разговори, отказвал съм два или три пъти. Но сега в тази ситуация, която наистина е доста тежка, плюс COVID-a и пандемията, някак си усетих, че съм длъжен да дам максимума от себе си и да се опитам да помогна на Етър.”