ОФИЦИАЛНО: Ван де Беек подписа с Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед подписа петгодишен контракт с халфа на Аякс Дони ван де Беек, обявиха официално от клуба от “Олд Трафорд”.

Трансферната сума, която Червените дяволи ще заплатят за правата на нидерландския полузащитник е 39 милиона евро, като според клаузи в доовора тя може да набъбне до 44 милиона.

Контрактът с 23-годишният национал на Лалетата включва и опция за още една година. Според медиите на Острова седмичната заплата на Ван де Беек, който става първото ново попълнение на Юнайтед, ще е в размер на 120 000 паунда.

Очаква се Ван де Беек да поиска да играе с фланелка номер 34 в знак на почит към близкия му приятел и бивш съотборник Абделхак Нури, който загуби съзнание в следствие на сърдечна аритмия по време на мач на Аякс през 2017 година.

Ван де Беек игра с Нури в юношите на Аякс и заедно пробиха в мъжката формация като Дони все още поддържа контакт със семейството на Абделхак.

Други играчи, които напускат Аякс, също избират 34-ти номер в новите си отбори. Амин Юнес и Джоел Фелтман носят този номер съответно за Наполи и Брайтън, а Джъстин Клуйверт го използваше в първия си сезон в Рома.