Оле Гунар Солскяер обмисля да направи голяма промяна в Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер би могъл да направи ключова промяна в състава на “червените дяволи”. Бъдещето на вратаря Давид де Хеа на „Олд Трафорд“ e поставено под въпрос, след като испанецът направи някои колебливи изяви през този сезон, докато изгряващата звезда Дийн Хендерсън прави страхотни мачове за Шефилд Юнайтед и много фенове искат да се завърне в Манчестър Юнайтед и да бъде първи избор за вратарския пост.

Хендерсън се утвърди като един от най-добрите в вратари в Англия след две блестящи кампании под наем на “Брамъл Лейн”. 23-годишният младеж направи страхотно впечатление още през сезон 2017/18 в Лига 1 с Шроусбъри, като отборът стигна до финала на плейофа в Лига 1 и финала на “ЕФЛ Трофи”. Хендерсън направи стъпката до “Чемпиъншип” да изглежда лесна, като допусна само 41 гола и запази 21 сухи мрежи в 46 участия  първата си кампания при “остриетата”, които спечелиха промоция за Висшата лига.

Оле Гунар Солскяер вече е решил, че Хендерсън ще се превърне в крайна сметка в дългосрочния избор на вратата на “Червените дяволи”.

„Дийн направи няколко страхотни избора през годините и се разви фантастично“, каза треньорът на Ман Юнайтед миналия месец.

„Този ​​сезон се оказа страхотно преживяване за него, той си спечели много привърженици с изявите си и доказа, че в един момент той ще бъде вратар №1 на Англия и на Ман Юнайтед.”

Наставникът на Шефилд Юнайтед Крис Уайлдър откровено призна, че би искал да задържи Хендерсън за трети сезон и че са проведени предварителни разговори.

“Проведохме първоначални разговори”, каза той миналия месец. „Разбира се, ние бихме искали Дийн да се върне. Той обаче е играч на Манчестър Юнайтед, така че те ще вземат това решение съвместно с Дийн”, заяви треньорът на “остриетата”.

Изглежда обаче, че Уайлдър не е уверен, че ще може отново да разчита на Хендерсън, като The Sun твърди, че наставникът проявява интерес към Арън Рамсдейл от Борнемут.